thorslynn.blogg.se

Livet! Med allt vad det innebär...

Julkalendrar

Publicerad 2014-12-07 19:58:00 i Allmänt,

 
Julkalendrar har jag sett ett antal genom åren och även om det var ytterst länge sen jag kollade med stor förtjusning. Snarare förskräckelse och häpnad över hur grymt uselt det är. Förra året var det visst Hedenhös som alla barn älskade, men som av naturliga skäl icke föll i god jord hos kulturetablissemanget.

Jag minns från min barndom underbara Julkalendrar med mycket tomtar, troll, julmys, julbakning och allt annat som hör Julen till. Vem minns inte Teskedsgumman? Och senare Trolltider, Mysteriet på Greveholm, Sunes Jul, Julens Hjältar...Att höra någon säga: Det var en bra Julkalender, har inte hörts på 20 år!

Sen klev det politiskt korrekta in. Minns Ni kära läsare, den förskräckliga Broster Broster som kom i början på 70-talet? En kalender som tog upp köphysteri, miljöförstöring och imperialism...Aldrig har väl någon kalender blivit så utskälld! Jag tittade aldrig klart, pallade inte!

Sen med mer eller mindre bottennapp.Som när raggsocksfascisten Staffan Westerberg klev in i kalendern med sina raggsockor! Lille Luj...Han har förstört en hel generation barn med sina sockor.

Jag har en julkalender som är dansk. Den visades på dansk tv för några år sen och heter Jul i Valhall...Jag har hela serien och tittar med stor förtjusning, i princip varje år. Mycket jul och mycket vikingahistoria. Något som definitivt inte skulle få förekomma i statlig svensk television! Hualigen! Fascistiskt och alla andra förekommande ord som kulturetablissemanget kan komma på!

Men jag älskar den!

Årets julkalender utspelar sig inte ens i Sverige, jag har inte sett den och tänker inte så heller. För mig är julkalendern snö, tomtar och allt som jag redan räknat upp.

Minns ni Albert och Herberts Jul? Också en höjdare om jag inte minns alldeles fel.

Stockkonservativ som jag är när det gäller Jultraditioner, har jag härmed kastat ur mig vad jag tycker!

Nu blir det Jul i Valhall, Loke är en riktig snygging!

Trevlig Advent!
 
Nedan Julens Hjältar som var alldeles underbar!
 
 

Om

Min profilbild

Thorslynn/Marie

Kock, trebarnsmamma, fyra kissemissars matte, operaälskare, champagne- och pralinfreak, cykelentusiast, resefantast, livsnjutare och Ölands självutnämnde ambassadör och mer därtill. Välkommen in i min kåserivärld! Hopps Du finner den trevlig och värd att lägga lite tid på

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela