thorslynn.blogg.se

Livet! Med allt vad det innebär...

Nostalgitripp i radions värld!

Publicerad 2015-03-24 17:18:00 i Allmänt,

 
 
Helt plötsligt blev det vår, sån där fantastiskt fin vår som till och med jag (ibland) kan tycka är riktigt trevlig. Dock vaknas det varje morgon med ångesten skrikandes uti varje por, men det brukar gå över i takt med att det knoppas i naturen, så vi får väl hoppas att det blir så ock i år.

När jag åker till jobbet har jag oftast radion på och varje gång jag av misstag klämmer in någon av de förfärliga reklamkanalerna (Megapol går an) minns jag plötsligt varför jag helt slutade lyssna på dessa förfärliga gaphalsar till programledare (eller ska vi säga lekledare) som sitter där!

Hur orkar man skrika och gapa och flamsa varje morgon? Vara "fula i munnen" var och varannan minut och som sagt, gapa och skrika och skratta...Vad är det som är så roligt?? Jag har inte förstått det och undrar i mitt stilla sinne vilken målgrupp de vänder sig till! Och musiken, samma om och om och om igen. Alltid någon flåsig donna som sjunger bäjbääääää, bäjbääää, yeaahhhh osv osv!

Jag låter verkligen som "vän av ordning" och "arg skattebetalare! VIlken tur att man kan välja bort dessa kanaler! Statlig radio, typ P4 är så knökfullt med floskler och politisk korrekthet att de faller bort direkt. Och samma personer har suttit där, år ut och år in. Lika indoktrinerade som sin arbetsgivare Staten!

Tänk i min grönaste ungdom! Då fanns P1 och P2! Alltid klockan tolv i ettan, Tolvslaget och Dagens Dikt! Lite melodiradio (som det hette) Jordbrukskvarten och lite mer melodiradio! Tio i Topp sändes bara på lördagar, Kvällstoppen på tisdagkvällar och då låg man i sin säng med sin transistorradio under kudden och NJÖÖÖÖT av popmusik, eftersom ingen i familjen förstod sig på sånt skrammel...

Bäst av allt var Radio Luxembourg!! Åh Bob Stewart, DJ:n i mitt hjärta! Man rattade in mellanvåg som det hette på sin radio och fick in ett brus, klink, plonk och all världens musik samtidigt i sina öron! Åh man hade hela världen i radion, samtidigt! Sen fick man leta febrilt på rätt frekvens för att få in Radio Luxembourg! Och det här var i slutet av 60-talet och man hörde REKLAM för första gången! Det var oerhört spännande och man tryckte radion lite närmare till örat för att verkligen insupa reklamen som sändes! Jag minns speciellt en reklam för en Parfymserie som hette Aquamanda by Goya. Det var djungelljud, vattenplask och mycket häftig musik (tyckte jag då)! Den enda reklam jag minns! Och dagens reklam....nej!

Och man älskade sin lilla transistorradio, lyssnade ständigt på musik när det bjöds eftersom sändningarna inte var alltför ofta i veckan!

Nu när man formligen dränks av usel musik dygnet runt är det härligt att minnas så lycklig man var över sin lilla transistorradio och Radio Luxembourg!

Numera lyssnar jag oftast på klassisk musik när jag åker till jobbet. Om jag inte har en närstående ung dam med som väljer någon av reklamkanalerna! Vad gör man inte för de små liven!

Jo det finns en bra radioreklam, Blåkläder! Där Macholassarnas Macholasse: Lennart Jähkel läser! Lyssna på den! Finns på Youtube! Du får dig ett gott skratt om du inte blir upprörd å genustänkets heliga Graal!

Men Du, ett gott skratt förlänger livet!

Om

Min profilbild

Thorslynn/Marie

Kock, trebarnsmamma, fyra kissemissars matte, operaälskare, champagne- och pralinfreak, cykelentusiast, resefantast, livsnjutare och Ölands självutnämnde ambassadör och mer därtill. Välkommen in i min kåserivärld! Hopps Du finner den trevlig och värd att lägga lite tid på

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela